t-norum

Är våra politiker inte läskunniga ?

Av tommy norum - 2016-05-03 07:00


 
Det här gänget försöker bluffa medborgarna att de har läget under kontroll i arbetsmarknadsläget för invandrare men facit visar en helt annan bild av verkligheten.

Varför ljuger Löfven om Alliansen? skriver Lena Mellin på Aftonbladet


Det är inte bara Löfven som talar osanning. Titt som tätt när arbetslöshetssiffrorna för invandrarna kommer på tal så vill man gärna skruva till sanningen i vad som egentligen gäller. Tydligen har man fortfarande inte fattat att det tar inte 8 år för en invandrare att komma in på arbetsmarknaden som man vill göra gällande i tid och otid både i riksdagsdebatter och när man pratar med media.

'

Det är bara hälften som har ett arbete att gå till och då är det inte ett heltidsarbete.  En rapport av Riksdagens Utredningstjänst som bara räknade på helårsarbeten visade nyligen "25% av flyktingar har heltidsarbete efter 8 år" 

Vem försöker man bluffa egentligen och varför ?  Gång på gång så påstår politikerna från både alliansen och regeringen att det tar 8 år för en invandrare att komma till arbete. Man kan ju hoppas att medborgarna är mer pålästa på vad som gäller och inte gå på denna envisa propaganda som troligtvis är ett politiskt spel för att i någon mån försöka dölja vad deras naiva flyktingpolitik under åren ställt med  där de sista 10 årens invandring är rena katastrofen med totalt misslyckad arbetsmarknadspolitik, skolpolitik för de som kommit hit som flyktingar. Lämnade vind för våg utan att politikerna brytt sig .

 

Det är det vi nu ser i samhället att vi fått ett utanförskap framför allt i storstäderna, gängkriminalitet, dödsskjutningar var och varannan dag , hög arbetslöshet och dåliga  skolresultat bland invandrarna. och en bostadspolitik som inte ligger i fas med den ökade befolkningen.

 

Det är facit efter de senaste 30 årens invandring. Vad som händer nu när vi fått 160000 nya och som fortfarande fylls på efterhand det kan man ju undra över. Varför har inte våra politiker reagerat på resultatet efter de sista 30 årens invandring  ?  Det finns faktiskt statistik över eländet. Så rubriken på inlägget om våra politiker är läskunniga är en berättigad fråga när man ser hur man struntat i att ta reda på fakta och reagerat för flera år sedan med en politik anpassad med resurser för att få in de nyanlända i samhället. Efter 8 år i Sverige så har inte våra politiker lyckas med sin arbetsmarknadspolitik få in mer än 25% av invandrarna till ett heltidsarbete. Vem tror att man lyckas bättre nu med betydligt större invandring ?         

 
 
Ingen bild

Don

3 maj 2016 11:01

"25% av flyktingar har heltidsarbete efter 8 år"

Liten korrektion: siffran gäller helårsarbete, inte heltidsarbete. Deltidsjobb räknas alltså in i de 25% om deltidsjobbet har varat hela året.

 
Ingen bild

Breakdancer

7 maj 2016 20:36

Som boendes i Åmål så har man ju inte under det senaste året kunnat undvika att se att vi har fått hit väldigt många flyktingar ..De flesta saknar arbete och många av de yngre fördriver därför dagarna med att sparka fotboll ..men de lite äldre som kanske är för gamla för att sparka fotboll ..som gärna skulle vilja arbeta om det fanns arbete ..skall väl inte behöva gå runt och ha tråkigt hela dagarna.. Kunde inte kommun betala dem ett medlemskap i kommunens golfklubb ..samt chartra en buss till Kommunens golfklubb ..en el två gånger om dagen ..så de har sysselsättning ...detta vore ett bra sätt att förbättra integreringen för de nyanlända och skulle knappt kosta kommun någonting då det ju ändå är samma kostnad som bollas fram och tillbaka

tommy norum

8 maj 2016 09:45

Har lite svårt och bedöma om detta är ett skämt eller om det finns allvar i förslaget.

 
Ingen bild

Åmålsbo

9 maj 2016 00:22

Vet inte om SFI finns att tillgå i Åmål men det är väl en bra början att lära sig svenska också.
Hört talas om en ny "sport" eller vad det är. Änder fångas in med håv. På en del ställen har beståndet minskas kraftigt.

 
Ingen bild

upprörd

9 maj 2016 16:17

när man läser flashback låter det som ome denna fruktansvärda gruppvåldtäkt på Kristineberg varit känt en tid men tystats ner ..!! ...om så skulle visa sej vara fallet ..att det hemskaste av alla brott som kan begås ..alltså brott mot barn ....har tystats ner ..så hoppas ja JO:anmälningar kommer att hagla ..samt att de ansvariga entledigas

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar