t-norum

När SD fick för bra siffror – då slutade SVT redovisa Sentiomätning

Av tommy norum - 2016-09-20 07:00


Inte konstigt att man i bland får för sig att man lever i Ryssland där Potin äger agendan vad som skall publicerar i de statliga medierna när  norska Sentio Research opinionsmätningar – det institut som hittills varit bäst på att förutspå SD:s valresultat inför de senaste riksdagsvalen - blir bojkottade av SVT 

 

 

När Sverigedemokraternas siffror rakar i höjden i opinionsundersökningarna bland en del opinionsinstitut då slutar SVT rapportera om detta i sina sändningar

 

 

 

 

Sverigedemokraterna har fått mycket bra siffror i Sentio Research senaste opinionsmätningar, men statliga Sveriges Television valde under våren att sluta redovisa institutets siffror i sin nyhetsrapportering.
– Det är ett publiceringsbeslut som vi har fattat, säger SVT:s rapportredaktör.

 

Att Sentios arbetspartner Clints  används även flitigt av SVT när det gäller andra saker än just Sentio Research väljarbarometer det verkar inte beröra SVTs ledning  i sitt beslut.  För snart två år sedan dög webbpanelen för att göra en nyhet om att "Tre av fyra svenskar har klimatångest" och så sent som i maj i år rapporterade SVT om en undersökning om svenskars arbetsvanor som genomförts med hjälp av Cints webbpanel.

 

Så frågan är väl vad som i det ena fallet som SVT använder i sina undersökningar  anses som seriösa i sin metoditundersökning i andra fall anses oseriösa men metodiken är den samma för att komma fram till ett resultat. 

 

En förklarning vore nog på plats av SVT:s ledning hur man tänker i frågan. .  

 

 


Nu drar SD ifrån det andra största partiet S och gapet är hela tre procentenheter i septembermätningen från Nyheter Idag/Sentio. – Trots att andra partier försökt närma sig SD:s  politik på senare tid så förstår ändå en stor del av väljarna vilket är orginalet vilket speglar sig i opinionsundersökningarna. 

 

Frågan är väl hur länge till de båda blockens företrädare kan räkna med att medborgarna går på finten att det är de som företräder den politik som till slut blev  tvingas anpassa sig till verkligheten.

  

Med två år kvar till valet har Sverigedemokraterna i ännu en mätning befäst positionen som Sveriges största parti i Sentios mätning som väl ändå avslöjar att det är inte alla som går på de etablerade partierna i de båda blocken  försök att låta trovärdiga i sin politik.

 

Hela mätningen för september månad — augustimätningen inom parentes

 

Moderaterna 21,0 (21,6)
“Liberalerna” 4,9 (4,2)
Centerpartiet 6,8 (6,2)
Kristdemokraterna 2,8 (3,5)

Socialdemokraterna 21,5 (22,8)
Vänsterpartiet 8,6 (10,9)
Miljöpartiet 4,8 (3,5)

Sverigedemokraterna 24,5 (23,5)

Fi 2,8 (2,6)
Piratpartiet 1,0 (0,9)


Mätningen är utförd med webbpanel mellan 8 och 13 september. Totalt har 1020 personer intervjuats varav 770 uppgett partipreferenser.

 

 
 
Ingen bild

Dag Blomqvist

20 september 2016 08:29

Att SVT saknar omdöme har vi ju observerat nu under en längre tid. Men att deras dumhet skulle vara så omfattande trodde jag inte. Egentligen är de inte dumma utan enbart onda. För jag misstänker att det ligger en medveten strategi bakom deras klantiga agerande.

Men jag undra om de inte är så att de skjuter sig själva i foten. För när valet kommer 2018 så kommer ju alla korten att läggas på bordet. Var skall de då gömma sig? I en heltäckande burka kanske?

Alla vi andra som älskar Sverige, sanning och rättfärdighet ser ju att denna "SVT-kejsare" inte har några kläder alls, vad nu än alla Sverigehatare säger.

Och man undrar ju vad det är som skrämmer dessa Sverigefobiker eftersom de ägnar sig åt att räkna ut dessa onda ränker för att föra folket bakom ljuset? Vad tror de sig kunna tjäna på detta?

Men de har väl inte högre intelligens.

Tack Tommy för informationen!

Ytterligare en anledning att rösta på Sverigedemokraterna 2018!

.

 
Ingen bild

Lasse

20 september 2016 18:35

SVT suger

 
Ingen bild

Bloggläsare

20 september 2016 20:33

Det är mycket som mörka av pressen. När skall vi betala denna ofattbara skuld? Ökar okontrollerat och vi har högkonjunktur. Stackars våra barn vilken arv dom får av oss..

http://www.statsskuld.com/

 
Ingen bild

Christersjogren1@ live.se

21 september 2016 00:45

Det är ju klart sen länge att kommunistiska SVT gör allt för att ljuga för svenskarna Och värre blir eftersom dom ska få Mera licenspengar för att motarbeta svenska folket det är uträknat av regeringsmakten

 
Ingen bild

plq@devitor.se

21 september 2016 09:45

När Merkel gör avbön för den förda invandringspolitiken, är detta en världsnyhet. Men inte i SVT. Vad SD har för opinionssiffror är oväsentligt. Den väsentliga frågan är att stoppa överenskommelsen mellan Batran och Löfvet att ställa in valet 2018 på grund av att opinionsläget är extremt. Därefter väntar antagligen en samregering S och M. Hellre det än att släppa inflytande till SD.
Därefter skall landet snabbt islamiseras.
Svenska kyrkan konverteras till islam, Antje leder övergången.
Kvinnors skolgång upphör i 12-års åldern, och barnafödande tar vid.
Kvinnor lämnar arbetslivet, arbetslösheten raderas
Den nye emiren, utsedd av Saudiarabien, tar Victoria och Madeleine till hustrur. De blir omedelbart gravida.

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar