t-norum

Nu anklagar Säpo Ryssland för att driva desinformation om det Svenska samhällets myndigheter och politiker.

Av tommy norum - 2016-11-15 07:00Kaos och kris – världens nya bild av Sverige och tyvärr inte bara ute i världen utan även här hemma har bilden förändras radikalt de sista 10 åren..

 

Ny skyller Säpo på att det är den ryska björnen med Putin som är boven i dramat för Sveriges dåliga bild utomlands 

På kort tid har Sverigebilden utomlands förändrats. Från att ha beskrivits som en fredlig idyll målas Sverige nu upp som ett land i kaos och förfall, med laglöshet, våldtäktsepidemier och gränslös flathet mot brottslingar. På Svenska Institutet, SI, en statlig myndighet med uppgift att sprida kunskap om Sverige, är man bekymrad. – Korrekt journalistik om att även Sverige står inför utmaningar inom exempelvis migrationsområdet har vi ingenting emot.

Den tidigare Sverigebilden var lite väl idylliserad, och att den nyanseras är bara bra. Det är klart att även vi har problem, säger Henrik Selin på SI som hävdar att den bild som sprids i utlandet om Sverige inte stämmer. 

Men vad det är det då som inte stämmer i den negativa bilden som målas upp enl SI. 

 

Polismyndigheten bekräftar att den ökade kriminalitet runt våra större städer är ett stort problem där kriminella ligor tagit över och där dödskjutningar nästan dagligen förekommer. Vi blir nästan dagligen informerade om bilbränder runt om i landet. Nästan dagligen rapporteras det om våldtäkter i media. En makalös flathet mot brottslingar där man som ex enligt polisen själva ena dagen kan ertappas med ett olagligt vapen nästa dag släpps ut på gatan. Vi har ett skolsystem som mer är inriktade på förvaring i stället för kunskap under flera decennier och där högskolorna är förtvivlade av den låga kunskapsnivån av de som kommer ifrån en gymnasieutbildning till Högskolan. Det råder kaos bland myndigheter, skolan, bostadsmarknaden, sjukvården, arbetsmarknaden och i politikerkåren som står helt handfallna inför situationen och där man försöker kravla sig ur ansvaret genom att skylla på varandra vems fel det är.  

 

Slagträ i flyktingdebatten

Under det senaste året har Sverige använts som slagträ i debatter om flyktingar och migration i flera länder till förtvivlan för de politiker som varit pappa för den politiken.  Donald Trump  har i sin valkampanj använd Sverige som ett varnade exempel på vad en naiv invandringspolitik kan ställa till med. En politik som lett till att 1 miljon lever i utanförskap, man har struntat i att leverera bostäder i samma takt som inflödet av invandrare .Man har skapat ett utanförskap som lett till enligt en nationell kartläggning kriminella nätverk där svensk polis pekat ut 55 områden i 22 städer som platser där brottslingar bedöms ha negativ påverkan på lokalsamhället. 60 % av våra brottslingar har invandrarbakgrund. Sverige har ett högt antal registrerade våldtäkter – näst högst i världen efter Lesotho.

 

Frågan till SI och UD, är det desinformation att informera om detta ?  

 

 

Frågan är väl om man inte fått rena para nojan hos Säpo och UD när man påstår att det är Ryssland som ligger bakom informationen som vi dagligen kan läsa om i Svensk press hur illa det står till i det Svenska samhället. 

 

Psykologisk krigföring.

 

–Ryssland ligger bakom mycket av desinformation och negativa uppgifter om vårt land, både när det gäller migration och annat. Det finns från rysk sida ett intresse av att måla upp bilden av att det inte finns några sanningar, att man inte kan lita på någon, säger Henrik Selin.

 

 Den frågan borde man nog ställa till våra politiker när det i talarstolarna före ett val lovar saker som de sedan struntar i att leverera.


Enligt Säpo handlar det om psykologisk krigsföring, där man från rysk sida sår frön av tvivel och med hjälp av förvrängda budskap försöker undergräva förtroendet för svenska institutioner och folkvalda.

 


Man kan förstå att man tar alla till buds medel för att få tillbaka förtroendet för våra myndigheter och politiker, ett förtroende som man förbrukat för länge sedan inför medborgarna när vi ser att i stort sett så är det ingen myndighet, och där också många av de folkvalda inte  lever upp till det de är satta att sköta.

 

Om inte annat så har väl Uppdrag Granskning i flera program ertappat många av våra myndigheter och politiker med byxorna nere när de inte sköter sitt jobb. Så frågan är väl om inte SÄPO borde granska Janne Josefsson en extra gång ut i  fall att han är Rysk spion. .   

 

tn 

 

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar