t-norum

Alliansen är på väg att splittras på grund av Nya Moderaternas dubbelmoral i politiken.

Av tommy norum - 2016-11-19 07:00



Alliansensmedlemmarna L , C och KD  har under gårdagen haft överläggningar hur man skall ställa sig till ett fortsatt  samarbete med  Nya moderaterna.

 

 

 


Alliansens 3 medlemmar utanför de Nya Moderaterna överväger att avsluta samarbetet i Alliansen. Vi vill inte sammankopplas med ett parti som både är rasistiskt och sexistiskt och med en värdegrund som står på så löst underlag säger de tre partiledarna till media.  


 

 

Jan Björlund, Liberalerna säger till TT att den svaga värdegrunden som förekommer i de Nya moderaterna under Anna Kinberg Batras ledarskap kommer ifrågasätta henne som en lämplig statsministerkandidat i framtiden..

 

EbbA Busch Thor säger till Expressen - Det är tydligt att Nya Moderaterna har en värdegrund när kameran är påslagen och en annan när man tror ingen hör på. Att på Moderaternas kansli den  digitala kommunikatör Delmon Haffo kallade ministern Annika Strandhäll för "jävla hora" och där medarbetarna applåderar och skrattar skvallrar väl om att Moderata partiet för ett dubbelspel gentemot väljarna.



Om jag inte minns fel säger Ebba Busch Thorså har man  två uppfattningar om invandringen också, en officiell när kameran är på och en annan när kameran är avstängd . En Moderat valarbetare blev ju avslöjad vilka hans innersta tankar om den invandringspolitik som Reinfeldt och co bedrev var inget han inofficiellt stod bakom kom det fram när han trodde att kameran hos Uppdrag granskning var avstängd, och påstod även att det var en allmän uppfattning i partiet.

 

Annie Lööf  ( C ) skräder heller inte ordet om Moderaternas dubbelmoral när hon i Aktuellt avslöjar hur Alliansen har kommit överens om hur man skall förhålla sig till Sverigedemokraterna i debatten . Undvik i största möjliga mån att prata politik utan koncentrera er till att hela tiden attackera deras värdegrund och ta tillvara alla möjligheter att misskreditera partiet när partimedlemmarna gör bort sig i media.

 

Inte visste jag att Moderaternas värdegrund stod på så löst underlag säger Annie Lööfsom kommer att överväga om man i fortsättningen skall ha ett samarbete med partiet som i grunden tydligen både rasistiskt och sexsistiskt och som så fragrant  visar en dubbelmoral som får Trump i USA  att framstå som en moralist .  

 

 

Artikeln  speglar det som borde vara en normal reaktion för partierna som vill framstå som en garant för en bra värdegrund som inte bara finns på pappret och där  dubbelmoralen lyser med sin frånvaro och där man i största möjliga mån inriktar sig på att ge medborgarna den information de  önskar sig i stället för  skitprat, desinformation och rena ljuget man tar till när argumenten tryter i sakfrågorna

 

 

tn  

 
 
Ingen bild

Dag Blomqvist

19 november 2016 08:34

Det verkar nu som om alla ska ta avstånd från alla på grund av olika fel och utsägelser den eller den har snubblat över.

Det jag undrar över är ju hur detta kommer att sluta? Alla har ju syndat och är i avsaknaden av Gud, enligt en viss källskrift. Också, även det enligt samma skrift, borde bara den få kasta sina stenar om denne är utan egna synder och fläckar.

En annan fråga vi också borde ställa oss är ju den att: Är det inte de sjuka som behöver läkare?

Varför då, om man nu tycker att en medmänniska är sjuk, och det oavsett om nu sjukdomen sitter i benen eller i huvudet, bara kasta ut, frysa ut, denne ur sin gemenskap? Blir man inte rätt så ensam då till slut?

Och om man nu tycker sjukdomen sitter i den andres moral kanske man ska börja pröva sitt eget moraliska handlande och se om det har hållit måttet alla gånger.

Vart har livets stora gåta tagit vägen Det här om att "glömma och förlåta"? Ja, vart tog det vägen?

Vi lever ju i ett SAM-hälle där vi måste leva tillsammans med alla oavsett om den ene är vit eller mörkhyad, blå- eller brunögd.

Men det är klart, om nu alla får för sig att det är lämpligt att kasta sten på någon bara för att denne inte lärt sig gå utan fortfarande verbalt kryper omkring på alla sina fyra kanske vi måste införa en ny lag som förbjuder diskrimineringen. Men det kanske är att ta i lite för mycket ...

.

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards