t-norum

70 % av nyanlända är fortfarande beroende av bidrag efter 15 år i Sverige.

Av tommy norum - 2017-06-09 06:00



Bildresultat för arbetsmarknads politik Våra politiker kör med falska kort när de presenterar arbetslösheten för de nyanlända till medborgarna .



Det där med att det tar drygt 7 år för hälften av våra invandrare att få sitt första förvärvsarbete och att efter 15 år  ca 60% är i arbete. Sanningen är nog mer komplicerad än så visar det sig när man skärskådar siffrorna och vad de innehåller för förutsättningar i beräkningen skriver Thomas Gür företagare och samhällsdebattör.

 

Rubriken som är mer verklighetsanpassad är nog i stil med att ca 70% av våra invandrare lever fortfarande på bidrag efter 15 år i Sverige. För det är nämligen så att i statiken för förvärvsarbete så räcker det med några en timmes arbete  för att ingå i statistiken för de som har ett arbete. De som går på subventionerade arbetet är också klassade som att ha ett arbete.

 

Men det intressanta blir när man tar reda på hur många som har ett helårsanställning  att gå till och då kan man inte urskilja de som har ett subventionerat bidrag i botten eller om det är en del eller heltid för sin anställning då hamnar vi på 34% av de nyanlända som har ett arbete som de kan försörja sig på eller delvis försörja sig på om det är en hel eller deltid.. De andra ca 70% lever fortfarande efter 15 år på statliga eller kommunala bidrag fullt eller delvis för att kunna försörja sig.  . 

 

Det här är inga smickrande siffror för våra politiker som heller vill hålla sig till siffror i statistiken som döljer den verklighet vi lever i när det gäller hur man lyckats att få in de nyanlända på arbetsmarknaden.

 

Så när frågan ställs hur många av dem som i enlighet med vistelsetid i Sverige är helårsanställd (alltså har inkomst från förvärvsarbete under hela året oavsett om de arbetat hel- eller deltid), inklusive företagare. Flyktingar inklusive flyktinganhöriga

 

Alla                           25 procent efter 8 år        34 procent efter 15 år

Män                          32 procent efter 8 år        40 procent efter 15 år

Kvinnor                    18 procent efter 8 år        28 procent efter 15 år

 

 

Det här är siffror som fanns tillgängliga för våra politiker men det är först nu som man gör sig besväret att ta reda på verkligheten bakom siffrorna. Siffror som omkullkastar alla positiva omdömen som kommer från de ansvariga där de tror sig ha lösningen hur de skall komma tillrätta med  arbetssituationen för de nyanlända  och det är efter en betydligt lägre flyktinginvandringe än det vi upplevt de senaste två åren.Vi kan befara ett totalkaos på arbetsmarknaden för de betydligt fler som kommit hit de sista 2 åren när vi ser facit på vad våra politiker lyckas åstakomma med bedydligt färre nyanlända.  


Att revidera siffrorna från att efter 15 år i Sverige 60% av de nyanlända har ett arbete att gå till, siffror  som våra politiker  använder i sin marknadsföring för sin politik till att det är ca 30% som har ett helårsarbete där också inte alla har heltid med total försörjningsstatus .

 

Man kan ju fråga sig hur man skall kunna föra en realistisk arbetsmarknadspolitik för våra nyanlända när man inte ens tar sig besväret att ta reda på fakta om förutsättningarna . 

 

 tn









 
 
Ingen bild

Raster

9 juni 2017 15:24

Efter 15 år har 28 % av invandrade kvinnor sysselsättning (min 1 tim något i veckan = min 52 tim/år).

Om oförändrat kommer 72% av de kvinnor som kommer att vara sysselsatta mindre än 52 tim/år.

Om dessa är 46 år eller äldre kommer de att nå pensionsålder 61 år utan att ens ha varit sysselsatta 1 tim.

Miljöpartiet har med råge introducerat friåret i Sverige. Något ojämlikt fördelat och något utdraget över en längre tidsperiod.

Det enda rätta är att avtala med deras hemländer om integration där. Det land som är lättast för dem att integreras i. Det är förlust för alla att fortsätta så här.

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Skapa flashcards