t-norum

Stefan Löfven är den nya pastor Jansson - Han har inga bestämda åsikter om någonting.

Av tommy norum - 2018-08-22 09:48
Att pastor Jansson har släktingar i den politiska klassen är i varje fall uppenbart när man hör Stefan Löfven som svänger med siffrorna och påståenden i sina försök för att göra alla till lags 

 

 

Med utfrågningen av Stefan Löfven i tankarna förstår man att det där med att lova saker och ting under en valrörelse vad som skall hända om man får förnyat förtroende är rena bluffen som Socialdemokraterna håller på med för att värva röster. Om inte så åskådliggjorde reportrarna den saken vid SVT:s utfrågningen. Tydligt är att han har svårt att förklara när han svänger sig med siffrorna där han försöker förklara varför hans vallöften inte har genomförts. Det enda som vi kan vara säkra på är att han kommer att genomföra alla skattehöjningar som nu är på tapeten.

Frågan är väl om vi kan lita på försäkringarna på att inte höja fastighetsskatten under mandatperioden som slank ur honom på intervjuarnas fråga. Han lovade ju att under den här mandatperioden inte höja drivmedelsskatten. Vad som hände med det löftet vet vi ju med facit i hand. Men att påstå att bränslehöjningarna beror på något som politikerna bara har en marginell del i att påverka utan han skyller på marknaden. Vet inte vår statsminister att av bränslepriset så är ca 60% skatter?       

 

Vid valet 2014 sa Löfven att något håller på att gå sönder i sjukvården. Nu får han frågan om något gått sönder eftersom sjukvårdsköerna fördubblats de senaste fyra åren under Socialdemokraternas  styre.

"Nej, jag blir bekymrad över att det svartmålas ibland om svensk sjukvård" blev svaret från Stefan Löfven.


Man blir lite bekymrad om hur det står till med vår statsministers förmåga att analysera verkligheten runt sig. när det visade sig nästan vara stört omöjligt att få honom att ta till sig hur en sänkning av skattesatserna också skulle kunna ge en uppgång i ekonomin med ökad skattekraft för både stat och kommun. Det som blev utfallet av skattesänkningarna som utfördes  både under den socialdemokratiska regeringen med  Göran Persson och under Alliansen med Reinfeldt som statsminister. Något som inte Stefan Löfven ville kännas vid utan i hans värld är det bara skattehöjningar och åter skattehöjningar som gäller för att få in mer kapital till statskassan. Kanske inte så lätt för en före detta svetsare att ta till sig information som inte ligger i linje med Socialdemokraternas nuvarande syn på skattepolitik. 

 

Programledaren upprepade vid 3 tillfällen att de här siffrorna kommer från ekonomistyrningsverket " Stefan Löfven " Ja men nu är det jag som är statsminister " Ja vad skall man säga?

 

Det är tydligen inte bara Stefan Löfven som har svårt att ta till sig verkligheten utan även vår finansminister Magdalena Andersson ( S )  när hon gick i klinch med Moderaternas Kristersson där hon anklagade honom för att skrämma bort investerare till landet genom att prata klartext om tillståndet i Sverige med dödskjutningar, bilbränder, ökade våldtäkter och en myndighetskris som gör att allt fler känner sig oroade i sina bostadsområden. Speciellt i de utanförskapsområden som på senare tid växt upp runt våra större städer. Magdalena Andersson tror tydligen att problemen försvinner genom att inte prata om det som hon med sin regering nu har huvudansvaret för att ordna upp.  

 

Det allvarligaste är inte att vi pratar om problemen. Det allvarligaste är att vi har problemen. Vi behöver se dem i vitögat, ta oss samman och lösa dem sa Kristersson i debatten med Magdalena Andersson..

 

I migrationsfrågan så står det klart att Stefan Löfven har som prästen i Hasse Alfredsons monolog om pastor Jansson, han som var så ivrig att vara all till lags, att han inte hade några bestämda åsikter om nånting? Inte bara Svenska kyrkan som hade anledning att känna sig träffad. Jag tror att Alfredson beskrev något i den svenska folksjälen, i den mån någon sådan existerar.

 

Att pastor Jansson har släktingar i den politiska klassen är i varje fall uppenbart när man hör Stefan Löfven som svänger med siffrorna och påståenden där ena stunden är det 16 000 som är ett rimligt mottagande för att bringa ordning och reda men som i praktiken visade sig bli 23 000 enligt senaste siffrorna från migrationsverket, andra stunden är det asylrätten som skall bestämma vilka som skall komma in i landet samtidigt som man då lovar 9000 från Afghanistan, uppehållstillstånd och en ny prövning på helt andra premisser än asylrätten. Sedan förstår man att Stefan Löfven försöker komma undan hela frågan genom att hänvisa till att EU skall bestämma migrationspolitiken i Sverige. En pastor Jansson i ny tappning som Stefan Lövfen som inte har några bestämda åsikter om någonting. En Vele Petter med andra ord.  . 

 

 

Att Sverige tar emot tusentals fler asylsökande än den gräns som regeringen satt som rimlig, beror på att Sverige ”står upp för asylrätten ” och att de som ändå lyckas ta sig hit har rätt att söka asyl förklarade Löfven
Sveriges ”andel” är satt till 14 000 asylsökande, men i år väntas det komma 23 000 . Och det må så vara , enligt statsministern . Så frågan är väl vad ett vallöfte om migrationen är värd när han påpekar - - Det betyder att den som kommer hit ska få söka asyl, sade han . Det är en internationell rätt, och vi viker oss inte en millimeter. 

 

Så varför fortfarande ge vallöften om någonting som man uppenbarligen inte har den minsta chans att påverka med de förutsättningarna man ger den framtida migrationspolitiken ??. 

 

tn 

 
 

 

 

 

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar