t-norum

Det är laglösheten som styr flyttlassen i USA, inte klimatet. Men läser man svenska medier är den berättelsen frånvarande.

Av tommy norum - 2020-10-25 10:35

            Känslan av att befinna sig i ett krig





Det finns inget annat land i världen som svenska nyhetsjournalister betraktar lika strängt ideologiskt som USA. Konsekvensen är att svensk media inte lyckas förmedla ett av de stora skeenden som präglar USA just nu, med kraft att påverka presidentvalet. Utbrotten av laglösheten, och den malande vardagsbrottsligheten och sociala nedgången i amerikanska städer, det får många väljare att ifrågasätta de Demokrater som ytterst ansvarar för förfallet på gatorna i San Francisco, Baltimore, New York och Portland. Att människor väljer att flytta på sig på grund av den ökade brottsligheten är inte heller något som fått större uppmärksamhet i Sverige – Människor lämnar Kalifornien och det beror på klimatförändringarna, påstod Dagens Nyheter i en stort uppslagen artikel i veckan.

 

Men det avslöjar mer om DN:s ideologiska prisma än om USA veckorna före presidentvalet att de sedan flyttar framför allt till andra varma delstater, bland annat Arizona och Texas. Det är betydligt mer sannolikt att människor lämnar Kalifornien på grund av höga boendekostnader och brottsligheten. Delstaten står för en fjärdedel av den totala hemlösheten i USA, med långtgående konsekvenser för människors vardag. Så har Kalifornien också blivit ett avskräckande exempel för väljare i resten av USA. Så frågan blir väl får vi lika dålig bild av verklighetens USA som vid förra presidentvalet där svenska journalisters politiska hemvist mer präglar nyhetsbevakningen än den krassa verkligheten det som Amerikanerna upplever och röstar därefter. ?.

 

https://www.svd.se/kanslan-av-att-befinna-sig-i-ett-krig

Ledare i SVD av 

 
 
Ingen bild

Sven

4 november 2020 20:40

Tack för delningen! Ledaren är ju annars bakom betalvägg.

"Det är betydligt mer sannolikt att människor lämnar Kalifornien på grund av höga boendekostnader [...]".
På radion idag sa man att Kaliforniens höga boendekostnader åtminstone delvis förklaras av de många bränderna - att det driver upp priserna på hemförsäkringar mm.

Brottsligheten och den höga hemlösheten i delstaten blir väl heller inte bättre av att folks hem brinner ned.

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Ovido - Quiz & Flashcards