t-norum

DÅ kom den på pränt den moderna Ättestupan som fått växa fram med våra politikers goda minne.

Av tommy norum - 2020-11-24 10:56



 


Vem är beredd att ta ansvaret för det som har skett och fortfarande sker inom äldreboendet kan man undra nu när IVO konstaterar att det finns allvarliga brister i de politikerstyrda regionernas arbete runt om i landet med att ge vård och behandling till äldre som bor på äldreboende och som drabbats av covid-19. 

 

Ett dråpslag mot de äldre  visar det sig när våra politiker inte lyckas leva upp till den omsorgs kvalité som man säger sig har i vården. Rena Ättestupan visar det sig att våra politikers vård politik har lett fram till. Man dör som flugor på våra äldreboenden för att man har lutat sig bakom våra myndighetsrekommendationer som i princip gick ut på att låta de som blivit drabbade av COV-19 i våra äldreboende blev helt isolerade inte bara från sina anhöriga utan också från en avdikat vård och där många inte fått en individuell läkarbedömning trots protester både från anhöriga och sjukvårdspersonal som uppfattade besluten som ren diskriminering.

 

Att inte ta mer hänsyn till de  medicinskt ansvariga sjuksköterskor larm om förhållandena som till exempel när Västernorrland togs beslut om palliativ vård utan att läkaren hade tillgång till journalen.  På en vårdcentral i Jönköping gick läkare ut med generella riktlinjer, enligt en sjuksköterska: ”Noll hjärt- och lungräddning och noll vård på IVA för alla på särskilt boende”. Även i Stockholm var ”direktiven att insjuknade personerna skulle vårdas i boende”, enligt medicinskt ansvariga sjuksköterska. 

 

Utifrån en granskning av journaler som Ivo vidtagit så har ungefär en femtedel av personerna på äldreboendena inte fått någon individuell läkarbedömning. Att det handlar om människor – någons mamma, någons pappa, någons nära och kära verkar man varit total struntat i när man kan konstatera  ställningstaganden om och genomförande av vård i livets slutskede inte skett i enlighet med gällande regelverk för äldre som bor på äldreboende.

Så har det blivit i ett Land där politiker gärna vill slå sig på bröstet för att vara pappa till världens bästa välfärd som i sanningens minut visar sig inte värd  ens ett ruttet lingon. Så går det i ett land där man succesivt monterat ner ansvaret från individnivå till kollektivnivå där alla gömmer sig bakom någon annan. Det är det vi nu ser med all tydlighet när politiker och tjänstemän och myndigheter försöker förklara varför det har blivit på detta sätt. Se och lär hur man nu i TV och i media försöker lägga ansvaret på någon annan när man blir konfronterad av missförhållandena och att någon annan många gånger kan vara en själv det vill man helst inte låtsas om.         

 

TN


 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Skapa flashcards