t-norum

Centerns Annie Lööf är hyckleriets drottning.

Av tommy norum - 2021-07-06 18:41


 

Idag höll Annie Lööf sitt Almedalstal, där ett av huvudämnena var den öppna liberala demokrati hon säger sig värna. Samtidigt vill hon helt utestänga en mycket stor del av Sveriges väljare från någon form av inflytande. Det är svårt att ta de stora orden om demokrati på allvar.
Nästan 30% av väljarkåren ska, enligt Lööf, konsekvent förvägras sin rätt att påverka hur vårt samhälle ser ut. Men det stannar inte bara där, Annie Lööf avfärdar också aktivt andra partier som är lyhörda för dessa 30%.
Annie Lööfs "breda mitten" är snart bara Annie Lööf själv. Mitten eller ej, det kan diskuteras, men särskilt brett är inte vare sig Centerpartiet eller Annie Lööf.
Centerledarens brösttoner om liberal demokrati kan således inte tolkas som något annat än ytterligare floskler från hyckleriets drottning.
I en demokrati gäller "en väljare, en röst" och alla röster är lika mycket värda, även om man tycker olika. Men den syn på demokrati som Centerpartiet för fram, bygger på föreställningen att alla måste tycka som dem. Annars ska man stängas ute, annars är rösterna inget värda. Det är djupt oroande för demokratin i Sverige.
 
 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar