t-norum

       


Vilket djävla hyckleri . När SD lade fram motsvarande förslag om ett mottagningscenter för 10 år sedan var det ”extremt och antidemokratiskt”. Vidare ska regeringen nu se över regler för straff-mängdrabatt. Sverigedemokraterna kommenterar att detta sker elva år efter att de har föreslagit samma sak...
Visst är det märkligt hur värderingar kan ändras i takt med att verkligheten blivit för påträngande. Journalisten Anders Holmberg konfronterade Morgan Johansson att 2008 anklagade han dem som krävde språkkrav för medborgarskap för att vara "magnet för främlingsfientliga väljare", samtidigt som han gav uttryck för främlingsfientligheten hos sina politiska motståndare. för att sedan anamma samma politiska krav själv. Jag upprepar - vilket djävla hyckleri Socialdemokraterna håller på med.

     tn

   


Dahlman: Otäckt när Ramberg och Strandhäll vill tysta (bulletin.nu)
När Åkesson (SD) kallade P3 för ”den här skitkanalen med vänsterliberal smörja rakt igenom.” Det blev plötsligt ett hot public service oberoende och mot den fria debatten och fri media”. Det osar 1930-tal lång väg”, skrev justitie- och inrikesminister Morgan Johansson (S) på Twitter. ”Men när det gäller Chang Frick så menade representanter från den sittande regeringen på allvar att vissa röster ska tystas i SVT och SR – och att det bara är de av vänstern godkända som ska få debattera och tycka till? Om det är något som osar så det väl hur kommunisterna på sin tid tystade oppositionen för att skapa ordning och reda på deras egna villkor. Men var håller dessa kritiker hus nu när Anne Ramberg och Annika Strandhäll vill att en journalist de själva inte gillar – oklart varför – ska portas från public service? Vad kommer det sig att det inte gapas om demokratihot och 30-tal nu kan man undra ?
 
 


Sverige sviker dem som varnade för islamister (expressen.se)

”Samhället har varit extremt naivt inför de här grupperna” (expressen.se)
Målet är att bli talespersoner för hela den muslimska befolkningen, och där med  göra det omöjligt att kritisera islamism utan att bli anklagad för islamofobi. Det är just det vi nu ser exempel på i en rättegång i Göteborg, där det tidigare kommunalrådet Ann-Sofie Hermansson (S) i ett enskilt åtal anklagas för grovt förtal efter att ha beskrivit debattörerna Maimuna Abdullahi och Fatima Doubakil från ”Muslimska mänskliga rättighetskommittén” som extremister på sin blogg. I rättegången vittnar den tidigare S-toppen Nalin Pekgul om sina erfarenheter av Doubakils metoder i ett organiserat möte på Tensta Träff för att diskutera europeisk islam, där dök Doubakil upp med ett stort sällskap i syfte att förstöra mötena. ”De vill tysta folk”, sa Pekgul i rätten. (Fatima Doubakil nekar till detta.)  

Efteråt mottog Pekgul hot från flera män i gruppen, vilket hon polisanmälde. Men hatet och hoten skruvades upp, och till slut fruktade Nalin Pekgul för sitt liv. Hon valde därför att lämna sina politiska uppdrag.Man kan fråga sig varför inte Pekgul fick full uppbackning av sina partikolleger och det officiella Sverige ? 

Var Socialdemokraterna rädda att förlora muslimska röster, man ville inte se höra eller allra minst reagera på ett sätt som skulle skada relationerna med Muslimerna. Även konstnären Lars Vilks lever med personskydd dygnet runt, 14 år efter att han ritade Mohammed som rondellhund. Sverige och speciellt Socialdemokraterna som ledande parti i decennier har svikit dem som varnade oss för islamisterna. De borde få en ursäkt och allt stöd i stället för att peka ut många av dem som främlingsfientliga och rasister. Att skydda dem som använt sin yttrandefrihet för att kritisera demokratins dödgrävare är ett lackmustest för vårt samhälle. Det måste få kosta vad det vill mot de här muslimska grupperingarna som gömmer sig bakom täckmanteln av att ägna sig åt antirasistisk verksamhet. Staten göder inte bara brottslingar med miljardbelopp ur vårt välfärdssystem man göder också Muslimska organisationer som försöker ta död på vår yttrandefrihet genom att vi ger dem bidrag från Allmänna Arvsfonden, Folke Bernadotte-akademin, det som tidigare hette Ungdomsstyrelsen och så vidare.. 

- Samhällets reaktion har varit extremt naiv som vanligt- ett ord som kommer upp titt som tätt när politikerna föredrar att blunda i stället för att handla. Speciellt om man inte vill reta upp och få bannbullor från  PK etablissemanget som styrt det här landet allt för länge nu. Resultatet och konsekvenserna av den konflikträdslan upplever vi dagligen i mediebruset. 

tn         

 
 


Lördagens raggartur gick till godisbutiken med barnbarnen, Timmie, Maja, Novalie o Mollie 😀 

 

 

 

 

 

 

Man kan undra när staten ( våra politiker)  som säger sig vilja bekämpa den organiserade brottsligheten med alla  till buds stående medel samtidigt är med att själva pumpa in miljardbelopp i brottssyndikatens organisationer utan att ha regera i tid på eländet. Våra ansvariga politiker har en sällsynt förmåga att i det längsta blunda eller inte uppfatta det som händer i vårt samhälle. Det om något  är absurt - speciellt när våra myndigheter har konstaterat att det finns kopplingar till konfliktrelaterade skjutningar, terrorfinansiering och ekonomisk brottlighet. Inte en enda krona ska gå till kriminella! säger politikerna från talarstolarna samtidigt som bara i assistansersättningen gjorde Försäkringskassan förra året återkrav på svindlande 460 miljoner kronor för misstänkt fusk. Totalt uppgår fordringarna för felaktigt utbetald assistansersättning nu till 900 miljoner kronor. Detta har hållit på år efter år Det går knappt en vecka utan att en ny assistanshärva uppdagas, där miljontals skattekronor har fuskats bort. Det är groteskt att staten fortsätter att göda den organiserade brottsligheten. Migrationsverket har uppdagat  skenanställningar avseende arbetstillstånd för utländsk arbetskraft där personer fått lön trots att flera inte arbetat överhuvudtaget – Familjer togs in från utlandet där tanken var att föräldrarna skulle bli personliga assistenter åt sina egna barn i ett upplägg som av myndigheter kallas ”brukarimport”. Migrationsverket pekar ut assistansbranschen som särskilt utsatt för oseriösa och kriminella aktörer – och gav förra året avslag på över hälften av alla nya ansökningar om arbetstillstånd kopplade till assistans. Hur många assistanshärvor krävs innan ni sätter stopp? (expressen.se)