t-norum

Gycklarnas afton när EU politikerna presenterade den nya flyktingpolitiken.

Av tommy norum - 2016-03-10 07:00
Sönderfallet av EU:s flyktingpolitik fortsätter. Land efter land försöker hitta på nya sätt att trycka tillbaka strömmen av människor.

 

Både Slovenien och Kroatien har följt efter Österrike som har satt ett tak för antalet flyktingar som tillåts ansöka om asyl och passera landet. Länderna i den så kallade Visegradgruppen – Ungern, Slovakien, Tjeckien och Polen – hotar dessutom med att ta saken i egna händer.

Om det kommande EU-toppmötet inte enas om det som dessa länder anser vara mer beslutsamma åtgärder för att stoppa flyktingströmmen tänker de strunta i vad EU säger och försöka stänga gränserna mot Grekland. Ord och inga visor som speglar hur olika man ser på flyktingproblematiken bland länderna inom EU. 


  En samling hycklande EU politiker som vill göra sken inför världen att de står upp för en human flyktingpolitik men som i praktiken det nu visar sig  blev precis tvärt om. Tänk hur mycket energi man lagt ner i onödan på att misskreditera de politiska förslagen som man nu tvingas att ta sig an.     


Gycklarnas afton får man väl sägas  det är när våra politiker i Eu:s namn försöker inbilla medborgarna att de står upp för invandringen och asylrätten för de som vill komma in i Europa men där de i praktiken ger helt andra signaler.

 När vi som har andra pespektiv på flyktinginvandringen än de etablerade partierna som bjudit in flyktingar med världens generösaste bidragssystem, så har vi fått utstå både spott och spe för vår inställning till den naiva flyktingpolitik som Sverige bedrivit en lång tid, där vi framhärdat att vi måste få stopp på inflödet.


Rasist, främlingsfientlig, osolidariska var anklagelserna då. När nu våra Svenska politiker gör precis samma sak men inte vid vår egen gräns, då blir tongångarna helst plötsligt något annat. Nu är det för att skydda flyktingarna från smugglare som är det primära, nu gäller helt plötsligt inte asylrätten eller den fria rörligheten längre utan nu  gäller det på alla sätt att få stopp på flyktingströmmarna med alla till buds stående medel. Vi har bjudit på social välfärd som ligger långt över den nivå som flyktingarna kommer i från där Sverigedemokraterna t.ex kommit med förslag om att i stället koncentrera resurserna till närområdena med en betydligt bättre utfall för merparten av flyktingarna än den relativa lyxmottagning som man bedriver här.


Då var det spott och spe som blev reaktionen för det förslaget. Men nu är vi där, men kantad av en politisk omväg  med verbala utfall om både det ena och andra när förslaget kom upp från Sverigedemokraterna. Nu har EU lovat Turkiet miljarder för att de skall behålla flyktingarna inom Turkiets gränser och där nu EU lovar att ställa upp med ekonomisk hjälp. Bara att konstatera att sent skall syndarna vakna, ett sent uppvaknande som kommer att sätta stora spår i både välfärden , arbetsmarknaden , bostadsmarknaden med höjda skatter som ett brev på posten. 


Underlig värld vi lever i när politiska krafter som stod för en begränsning av flyktingmottagningen för ett år sedan blev hånade som främlingsfientliga, rasister , nazister att inte  solidariskt ställa upp för flyktingarna. När nu Europa på alla sätt försöker begränsa inflödet men då är det inte flyktingarnas humanitära behov utan att försöka stoppa flyktingsmugglarna som är det primära. Att det är det enda sättet för flyktingarna att ta sig till Europa när våra EU politiker vägrar att öppna säkra flyktingvägar kanske ändå säger en del om den dubbelmoral som förkommer bland våra politiker. 


Hur svårt vore det för våra politiker att öpnna säkra vägar med färjor, bussar för att flyktingarna skulle få tillgång till säkra vägar in i Europa om det är det man vill uppnå i flyktingpolitiken. Svaret är ganska enkelt, det är ingen politiker som vill öppna säkra vägar för då skulle hela Europa bli ett enda stort flyktingläger med de kulturella motsättningar och ekonomiska skyldigheter och där hela ekonomin, bostad och arbetsmarknaden på kort tid skulle klappa ihop. 


Det är väl i nuläget bara Miljöpartiet, Centern och Vänsterpartiet i Sverige som stönar sig kvar i en  flyktingpolitik som är helt befriad från en analys om hur det påverkar vårt samhälle utan ser hela problematiken med utgångspunkt från ett flyktingperspektiv och struntar totalt vilka följder det får för Sverige som nation.

De som förut bjudit in försöker nu hitta på politiska lösningar på problemet där man i retoriken  på alla sätt vill ge sken av att det är solidaritet för flyktingarna man gör förändringar när i det i själva verket är början på att definitivt sätta stopp för den okontrollerade invandringen som fått pågå alldeles för länge innan man reagerade.


Det politiska EU tar beslut hur man tänker sig det hela utan en aning hur de i praktiken skall kunna gå till. Är lika naivt och ogenomtänkt som när vår regeringen tror sig kunna utvisa de 70 000 som fortfarande befinner sig i landet efter att de fått avslag på begäran att stanna i här. Eller att ordna arbeten till alla flyktingar som är lågutbildade, eller ordna bostäder till alla som saknar detta.


Man klarar ju inte ens att hålla byggandet med jämna steg till de nyinkomna som kommer in i landet.  Bara att konstatera att våra politiker har tagit sig vatten över huvudet men låtsas inför Sveriges innevånare att de har läget under kontroll. Tyvärr så smittar det sig också till många av landets naiva medborgare som blint litar på våra politiker utan att själva bemöda sig att ta reda på fakta om tillståndet i Sverige.     


tn

 

Från

Blogg / Hemsida

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar